Rólunk

Hét Vezér SE

2013-ban gondoltuk, hogy Esztergomban ideje lenne újra lehetővé tenni a kézilabdát a gyerekek számára, hiszen évek óta hiánysport volt. Átvettük az Esztergomi Kézilabda utánpótlás sportegyesület -EKUSE- vezetését, s 11 hét éves gyermek leigazolásával elindulhatott a kézilabda. Mára a gyerekek létszáma száz felett van és a kezdeti egy helyszín kibővült még két iskolával és egy óvodával, nyolc edző keze alatt. (Gyakorló, József, Mindszenty Általános Iskola és a Belvárosi óvoda.) Így a 2017/2018-as tanévben már hét csapattal indulhattunk az Országos Erima Bajnokságban.
Közreműködésünkkel elindult a Kézilabda az iskolában program a Gyakorló Általános Iskolában, aminek keretein belül az iskola csarnokát felújítja a Magyar Kézilabda Szövetség.
Kezdetben felnőtt csapattal is foglalkoztunk, majd ők kiváltak az egyesületből külön utat keresve, így alakulhatott meg Esztergomban a Vitézek Kézilabda Szakosztálya. Az évek során eldőlt, hogy a 7 Vezér foglalkozik az U7-U12-es korosztályokkal, a Vitézek pedig az U12-től idősebb gyerekekkel és a felnőtt csapattal egyaránt. A két egyesület független egymástól.
Öt év munkája, lelkesedése sikerrel járt! Esztergomban újra választható sportág lett a kézilabda, rengeteg fiatalnak sportolási, versenyzési lehetőséget biztosítva.

Edzőink:

Lea

2004-ben végeztem testnevelő-egészségtan tanárként a TF-en. Atlétaként húsz évet sportoltam, még óvodás koromban vágtam bele ebbe a hosszú útba. Felnőtt fejjel és már hozzáértőként látom azt, hogy a sport, és az edzők mennyi pozitívumot tettek hozzá a személyiségemhez és az életemhez, amiért nagyon nagy hálát érzek!2002-ben kezdtem foglalkozni, 3-6 éves korúak számára tartott gyermektornával, illetve úszásoktatással. A kicsik fejlődése és öröme rengeteg energiát és pozitív visszajelzést ad számomra! Remélem tudok abban segíteni, hogy egy olyan utat válasszanak és olyan emberré váljanak, amiből felnőttként a legtöbbet profitálhatnak, egy boldog élet reményében. Az óráimon fontosnak tartom a fegyelmet, az igazságosságot, a teljesítményt, a humort. 2008-ban ráléptem a spiritualitás útjára, aminek szelleme úgy érzem nem áll messze a sporttól. Ez az út itt is akaraterővel, önfegyelemmel, alázattal, kitartással, tisztelettel, hittel.. van kikövezve, ahol minden nap le kell győzni magunkat, hogy a végén Önmagunk lehessünk!

I graduated as a PE-hygiene teacher at the Hungarian Sports University in Budapest in 2004. I was an athlete for 20 years, starting this long journey when I was still at kindergarten. As an adult and expert I can now see how many positive things my coaches and doing sports added to my personality and life, for which I will always be thankful.I started to hold gymnastics and to teach swimming for children aged 3-6 ten years ago. The development and the joy of the kids give me a lot of energy and positive feedback. I hope I can help them to choose a road and to become a person from which they can profit the most as an adult and they will all grow up to be happy people. In my lessons I find discipline, fairness, performance and humour highly important.It has been nearly seven years that I stepped on the road of spirituality, the message of which as I feel is not too far from sports. This road is also paved with willpower, self-discipline, submissiveness, endurance, respect and faith, where we have to defeat ourselves every day so that at the end we can become our real selves.

Anikó

2004-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, testnevelő-egészségtan tanárként. Kisiskolás koromtól a TF elvégzéséig a kézilabda volt életem fő tevékenysége. Jelenleg három kicsi lányom köti le szinte minden időmet, rengeteg örömet okozva. Szeretném, hogy számukra is fontos legyen a sport, mert tudom, ezzel milyen kapuk nyílhatnak meg előttük. Ez nem azt jelenti, hogy versenysportolót szeretnék nevelni belőlük, de amit a sport hozzátesz az életükhöz, személyiségükhöz, azt kamatoztathatják az élet minden területén. Gyakorló tanárként, szülőként és a férjem által – aki háziorvos – látom azt, hogy milyen nagyon fontos a megelőzés, aminek a sport elengedhetetlen része. Nagy örömmel tölt el a lehetőség, hogy hozzátehetünk Esztergom sportéletéhez azzal, hogy újra beindítottuk a kézilabdát és folytathatjuk a gyermektornát, remélve hogy sok gyermeket vezethetünk be a sport csodálatos világába!

I graduated as a PE-hygiene teacher at the Hungarian Sports University in Budapest in 2004. From my early school years until graduation handball was the centre of my life.Recently my three little daughters fulfil most of my life, giving me a lot of joy. I would like them to become fond of sports because I know what kind of paths can open up with these in front of them. It does not mean that I want them to become professional sportspeople; what I would really like is to make them able to use the positive effects of sports on their lives and personalities in every part of their being. As a teacher and parent, and the wife of a GP, I can see how important prevention is, which includes sports. It makes me really happy to be able to start handball in Esztergom, and I hope that we can lead a lot of children into the wonderful world of sport.